OPTIMALISER LADINGEN

Lurer du på hvordan du best kan lade Eloflex? Finn ut hvordan du kan øke levetiden til batteriene og utvide rekkevidden.

HVORDAN LADE

Begynn med å slå av Eloflex (alle lys på spaken skal være av). Bruk kun originale Eloflex-ladere.

Koble laderen til kontakten foran på joysticken og sørg for riktig kontaktjustering. Koble deretter laderen til en stikkontakt.

Ladestatus indikeres av laderens lys. Rødt lys indikerer at lading pågår. Etter omtrent tre timer er batteriene 90% ladet. Rullestolen kan nå brukes igjen.

Etter 5-8 timer vil laderens lampe bli grønn, noe som indikerer at batteriene er fulladet. Under lading blir selve laderen varm, dette er helt normalt.

For maksimal batterilevetid bør lading gjøres i omtrent fem timer når batteriindikatorlinjen på joysticken reduseres til en tredjedel (når tre av lysene har forsvunnet).

Regelmessig vedlikeholdslading skader ikke batteriene. For maksimal batterilevetid anbefaler vi imidlertid å koble fra laderen når batteriene når full kapasitet. 

OFTE STILTE SPØRSMÅL OM LADING

Hvilken type batterier brukes i Eloflex?
Eloflex har to lekkasjefrie litiumionbatterier, hver med 240Wh (24 volt/10ah) kapasitet. Modellspesifikk spesifikasjon finner du i produktdetaljene.

Hvor ofte kan jeg lade Eloflex?
Du kan lade så ofte du vil. Batteriet kan ikke overlades, og laderen går automatisk i strømsparingsmodus når batteriet er fulladet.

Hvor ofte skal du lade?
For å opprettholde topp ytelse, lad så snart batteriets kapasitet synker til en tredjedel (to lys er på). Hvis du vil lade oftere, er det greit, det vil ikke skade batteriet.

Hvor lang tid tar det å lade et batteri?
Det tar vanligvis rundt 3 timer å lade et tomt batteri før du kan bruke stolen igjen.

Kan jeg lade batteriene når det er kaldt?
Ja, du kan lade batteriet i temperaturer så lave som minus 10 grader. Hvis batteriene lades under -10 °C, kan det hende at batteriene ikke når full kapasitet.

Blir rekkevidden redusert hvis det er kaldt ute?
Ja, bruk av Eloflex i minusgrader kan redusere rekkevidden. Ved minus 10 grader kan kjørelengden reduseres med opptil 50%.

Slideshow Items

  • Ta med Eloflex på en flytur

    Eloflex elektriske rullestoler oppfyller alle IATA-krav for flyreiser. Her finner du informasjon, tips og dokumenter for flyreisen din.

  • Lasting av Eloflex inn i en bil

    Et av de vanligste spørsmålene vi får fra brukerne våre er om vi har noen tips om hvordan du enkelt kan laste en Eloflex inn i bilen. Nedenfor har vi samlet de vanligste tilnærmingene.

  • Vedlikehold av Eloflex

    Du trenger ikke å sende Eloflex inn for service, men en god måte å forlenge levetiden til den elektriske rullestolen på er å vedlikeholde den i henhold til våre tips og instruksjoner.